Food special
Nou wat zal ik eens over het eten zeggen...
Het is meestal erg lekker, alleen weet je vaak niet wat je eet, want of je wijst gewoon iemand anders bord aan, of je heb een plaatjes kaart zonder romaanse tekst(dit kan nog wel eens fout gaan)
en soms weet je wel wat je eet, althans of het vlees of wat anders is.
om te beginnen, is dit land gek op hapjes, snacks en soep(liefst met noodles), vooral die soep komt mark zijn neus uit.
verder gaan de hapjes er goed in en is Mark maar vegetarier af want echt lukken wilde dat niet.
een aantal gekke dingen op een rijtje:
ze zijn gek op zoet, ook in hun worstjes(zelfs bij het english breakfast, bleeh)
ze doen heel veel op stokjes, mais, tofu, worstjes, inktvis,kip en ander vlees.
verder hebben ze hier een heel goed concept, in de diverse shopping malls, dat zijn een soort foodcourts(plein) met allemaal verschillende tentjes met eten, je koopt dan een soort kaart waar je geld op zet, en dan kan je bij een van de tentjes eten bestellen en je betaald dan van het credit van je kaart. het mooie is ook nog dat ze hele mooie opgemaakte nep borden hebben, met voorbeeldjes dus dat je kan zien wat er is, en het was betaalbaar.
koffie, is een lastig verhaal, het blijft natuurlijk eenthee land, een echte goede cappuchino kosttussen de 25 en 40RMB. 1 RMB is 10 eurocent. Datmaakt een goed bakkie dus net zo duur als een goede maaltijd voor 1 (of voor2). Drama, vind ik dus, ben maar op de 3 in 1 nescafe overgestapt das koffie+melk+suiker, in een oplos zakje.
Over de thee, iedereen loopt hier met een eigen thee beker waar je je losse thee in doet, heet water erbij en mee aan de wandel, naar het werk, in de trein, in de bus overal. op sommige plekken kan je deze ook gewoon bijvullen met gratis kokend water,ik doe hier dus mijn oplos koffie in, dan lijkt het nog wat.
bij de foto's komt ook nog een kleine beschrijving, voor zover ik wist wat het was.
eetsmakelijk !!!!
OjaMaya,gefeliciteerd!!!!! xxxxxx
Hallo lieverds, jullie vermaken je goed, zo te lezen. Wat een mooi land, prachtige uitzichten en mooi natuur, wat zien jullie toch veel en het ETEN, ik zou zo wel aan willen schuiven. En Mark volgens mij is het inderdaad de Chinese versie van de Kweelapies, smaakt het ook zo? Leuke foto's trouwens, we kunnen bijna niet wachten tot het volgende verhaal en de eventuele bijgevoegde foto's. Geniet van jullie avontuur veel liefs en hele dikke knuffels van ons.
Hoi!
Zo,n eigen theebeker lijkt me super handig, echt iets voor mij, ik drink door de hele dag thee.
Verder is het genieten, zo te zien.
Hier rollen we bijna weer de KERSTin.
Leuk om julie reis zo te kunnen volgen.
Liefs Ellen.
Hoi Kanjers,
Zijn jullie op zoek naar goeie koffie of lopen jullie van de ene naar de andere foodcourt? Wel op de pondjes letten hoor, anders moeten jullie op de terugvlucht bijbetalen vanwege overgewicht.
Ris, ik zal aan je denken als ik 's-morgens lekker aan m'n lekkere sterke bakkie zit.
Waar zitten jullie op dit moment?
Nou ja, waar dan ook, geniet er van en dikke knuffels.
ja die koffie, nou ik ben er al aan gewend, toevallig had ik gister een goed bakkie voor maar 8 yuan !!!
en ja die foodcourts zijn erg leuk, we zitten nu in yangshuo, het is alleen een beetje nat.... maar wel prachtig. xxx riz
Wat is het toch ontzettend leuk om zo op de hoogte te blijven. En namens Wesley: het maakt niet uit. Lijkt me logisch dat je niet aan al die verjaardagen gaat denken.
Sinterklaas heeft ons weer goed bezocht. De mannen zijn erg verwend. Veel plezier daar en eet smakelijk met al dat lekkere eten.
Kus uit Zaandam
Hallo, bedankt voor de felicitatie! Heb een fijne verjaardag gehad, het viel op de laatste dag van de vakantie en we hebben die dag heel lekker gegeten in een lokaal Spaans restaurant, helaas kan ik geen foto toevoegen :-( Maar geloof me, het was SUPER!