markenriz.reismee.nl

Laos

Hallo trouwe lezers.

Nou na een bus rit van 30 uur in een chinese sleeperbus waren we dan eindelijk in Luang prabang aangekomen. We hadden het gevoel dat we een beetje thuis kwamen door de hele sfeer hier in Laos, het lijkt namelijk heel erg op Thailand, en Cambodia. de mensen zijn toch wat vriendelijker, of misschien wat makkelijker in omgang, lekker een paar daagjes niets doen in het best relaxte stadje.

aangezien we de vorige keer toen we in Laos waren we de plain of Jars niet gezien hadden hebben we maar besloten dat we daar toch nog even naar toe gaan.

Ponsavan een kleine stad die helemaal omcirkeld wordt door verschillende lokaties waar de mysterieuse Jars(potten) staan eerste dag een beetje naar de bijzonderheden in het stadje zelf gekeken, en de volgende dag met een tour, naar 3 lokaties toe.

Het is wel bijzonder al die potten in het veld, het zijn een soort stenen potten die in groepjes bij elkaar staan, en er zjin wel 200 plekken met dit soort potten. Waarschinlijk zijn ze ongeveer 2 a 3 duizend jaar oud en werden ze gebruikt om mensen in te begraven. maar omdat de meeste verzamelde informatie verdwenen is met het overlijden van de archeologe die het aan het onderzoeken was, weten ze het nog steeds niet zeker. Ook iser door de luchtaanvallen van de amerikanen in de tijd van de vietnam oorlog, veel dingen vernietigd. er zijn in die gebieden ook gigantisch veel ononplofte bommen gevonden. Eigenlijk had ik verwacht dat de potten groter zouden zijn, of meer bij elkaar, maar het was in het geweldige landaschap toch wel bijzonder.

op mijn verjaardag gingen we met de bus naar vientiane, een trip die eigenlijk 9 a 10 uur moest duren heeft er helaas 13 uur over gedaan. Maar goed we hadden mooi uitzicht.

Verder was onze kerst in Vientiane wel vreemd, het was natuurljk 30 graden, maar ze hadden wel overal kerst versiering en mensen hadden ook kerstmutsen op en soms zelfs volledige kerstpakken aan !!!( veel te warm naar mijn mening)

Na 4 dagen hebben we maar besloten om de grens over te gaan, naar mijn vader in Sakhon nakon.

DAt ging redelijk goed tot dat we bij de grens kwamen waar de duane moeilijk deed over onze paspoorten. Blijkt dat we bij het inkomen van Laos wel ons visum hebben gekregen maar nooit een entry stempel!! dat was dus even schrikken want wij waren dus offcieel nooit LAos binnen gegaan.

eind goed al goed mochten we toch door, op naar thailand !!

Rik

Riska ??? Mark,

??? ??????? ??? ??? ????? 2,010 ??? ????! ?? ??? ??? ?? ??? ??? ??? ??? ?????? ?? ?? ????
Riska læa Mark, re? t?xngk?r h??? khu? ngdng?m 2,010 c?k weth?! rx khxy th?? ca thuk p?hc? p?h?y yxd ye??ym n? p? h?n??
Zo !! hier heb ik weken op gestudeerd , veel succes !! grt Rik

Rik

Helaas doet de vertaalsite het niet optimaal , maar stond in vloeiend Thais ; vanuit de Arena wensen we jullie het allerbeste voor 2010 !! we kijken nu al uit naar jullie nieuwe belevenissen in het nieuwe jaar !

Hoi Kanjers,

Dat lijkt ons idd wel effe schrikken, daar aan de grens. Voor hetzelfde geld denken ze, dat je Laos illegaal bent binnegekomen. Maar goed, gelukkig is het toch weer goed afgelopen, dat komt vast en zeker door jullie eerlijke en onschuldige gezichten.
We hebben wat fotootjes van die kruiken gevonden. De geleerden zijn er nog over aan het stoeien, of ze nou bij begrafenissen werden gebruikt, of dat het wijnkruiken zijn geweest. Nou, wij denken zomaar, dat jullie er in ieder geval geen wijn meer in tegengekomen zijn.
Ris, was die busreis van 13 uur Mark's verjaardagskadootje aan jou? Hij weet natuurlijk, dat je van mooie uitzichten houdt.
Jullie hebben met Kerst toch ook wel met een Kerstmuts opgelopen? Wij hopen wel een paar leuke mutsen-foto's.
En nu zitten jullie dus in Sahkon Nakon. Vieren jullie daar gewoon Oud en Nieuw? Want het Thaise Nieuwjaar is dus pas half april.
Hoe dan ook, een hele fijne jaarwisseling (mogelijk met Chinees of Thais vuurwerk) en begin het nieuwe jaar goed door volop te genieten van jullie trip.

Heel veel dikke (nieuwjaars) knuffels

Joop beerling

Hoi Reizigers
Erg leuk, al die berichtjes en foto's/filmpjes. We lezen ze altijd direct. Lekker dat de warmte weer in jullie lijven zit. Hier is het erg koud, dus geniet er maar volop van.Mark, we hebben er een ontzettende leuke oud en nieuwklus opzitten met heel veel overwerk, maar het is een topper geworden. Ik vertel je er in het nieuwe jaar nog wel even over.
Genieten jullie ervan en wij wensen jullie een fantastisch 2010 met heel veel reisplezier.
Groeten van ons allemaal (de hele familie) en tot horens
Joop en Ronny en de rest

Sonja & Ton

Vanaf het begin hebben we natuurlijk alles gevolgd en dat blijven we doen. Geweldige informatie voor ons. We willen al heel lang ook een keer naar China , maar daar heb je met die enorme afstanden overal wel een hoop conditie voor nodig, dus eerst een tijdje trainen voor we dat beslissen.
Die foto series zijn helemaal te punk, ben ook benieuwd naar de afgedrukte originelen, maar dat zal wel een jaartje duren vrezen we. Wel een contrast zeg eerst sneeuw en vriezen en nu 30 graden.
Na dit grandioze 2009 wensen we jullie een gezond en super 2010 toe. Hou het simpel, gewoon doorgaan zoals in 2009. Dikke knuf, Son en Ton

Hoi Kanjers,

Een hele fijne oudejaarsavond en een spetterend begin (en vervolg) van 2010.
Blijf genieten van deze geweldige reis.

Heeel veel oliebollen-knuffels

Dennis, Erika en de Boys.

Hoi hoi hoi,
de beste wensennnnnn daarrrr voor het nieuwe jaar. Gave reisverhalen joh!! Hoe gaat het er nu mee? Als het goed is zijn jullie nu dus in Thailand. Nog steeds volop aan het genieten van de reis. Ik geloof dat het hier een stukje kouder is dan bij jullie daar. Geniet van jullie avontuur (en het effe niet hoeven werken). Hier gaat het helaas na dit weekend weer beginnen. Vakantie over en weer werken. Hé, we kijken uit naar het volgende reisverslag. Doei doei.

Hoi Kanjers,

Hoe is het daar? Nog steeds in Bangkok, of aan het rondreizen? Lekker warm zeker? Nou, wij zitten constant in de sneeuw, slecht voor een elfstedentocht. Niet dat ik daaraan mee zou willen doen, maar het zou wel leuk zijn voor de schaatsfanaten.
Hebben jullie al een visum voor Myanmar, of zijn jullie daar nog mee bezig?
Nou, we stoppen maar weer voor vandaag. Blijf genieten, indrukken opdoen, foto's maken en verhaaltjes schrijven.

Dikke nieuwjaarsknuffels

moeder Ank

HOI vacantiegangers,,
WAt een prachtige verhalen, en fotos van jullie en van de hele familie. leuk dat je zo`n gezellig oudnieuw hebt gehad.`Gaan jullie nu richting Myamar,, Ik herkende nog dingen van Thailand, NOu hier is het nog steeds bar en boos. koud -10 graden soms, en maar auto krabben en oppasen niet vallen, genietheel veel
want dan genieten wij ook mee, liefs dikke knuffel moederr Ank.

ellen

Hoi Reizigers,

Vanuit een steen- ijskoud Waalre een heel gelukkig 2010!!!

Wat een enige foto's! John ziret er goed uit en wat woont hij daar geweldig. Vraag me toch echt af wat we hier nog doen in dit suffe landje!

Geniet ervan en goeie reis verder.

Liefs Elllen